Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Álomkönyv

ágy                     Néhány Á-A Betűs 

Fáradtság, unalom. Ágyat vetni: új kapcsolatra vágysz. Ágytakaró: csacsiságokból csinálsz problémát. Ágyban fekvő ember: keresel valakit, akit szerethetsz, aki méltányolja jó tulajdonságaidat. Kórházi ágy: rendbe akarod, és tudod hozni megromlott kapcsolatodat. Pótágy: jóízű fantáziálás, Beágyazni: lassan elfelejted, amiről azt hitted, hogy örök emlék. Égő ágy: kihűlt kapcsolat. Poros ágy: új ismeretség. Kórházi ágy: félelem.

ágyú

Valakit okkal vagy ok nélkül zavarsz; megbántasz valakit egy apróság miatt; személyeskedsz; félelem.

ágyba (állattal) feküdni

Bűnösnek tartott gondolatok, erkölcsi civódás önmagaddal.

ágynemű

Fehér: újdonság utáni vágy; egyhangú hétköznapok; ha színes vagy mintás: körülötted kialakuló változás; koszos ágynemű: önbizalomhiány, kisebbrendűségi érzés.

álarc

Becsapottnak érzed magad, valaki a bizalmadba férkőzött saját céljai érdekében; kihasználtak és csalódottságot érzel. Báli álarc: szexuális vonzalom egy tiltott személy iránt. Rémisztő álarc: munkahelyi konfliktus; nem tudsz a ranglétrán feljebb jutni.

áldás

Ha osztod: Nem az a bajod, amiért morogsz; mindenféle hibát keresel valakiben, akire egyszerűen féltékeny, irigy vagy. Ha megáldanak: valakit magadra haragítottál.

álkulcs

Valaki magánéletében kutakodsz és te is tudod, hogy ez helytelen.

állat

A benned szunnyadó, elnyomott ösztönök álom béli megjelenése. Kis állat: önbizalomhiány. Nagy állat: ha kedves: barátságos természet, emberszeretet; ha támadó, fenyegető vagy megakadályoz valamiben, eléd ugrik: nem mersz megtenni egy dolgot (amit az állat álmodban nem enged neked); az újdonságoktól való vélelem, szorongás. Olyan állat, ami valami emberi dolgot művel például beszél, vagy szerszámot használ: felnőttálomban: nagyfokú elkeseredettség, kétségbeesettség; helyzetedet kiúttalannak tartod, pedig gondjaid lassan megoldódnak; gyermekálomban: élénk fantázia és egy kis magányosság. Ha gyereked ilyet álmodik, foglalkozz vele egy kicsit többet. Plüss állat: visszavágyódás a gyermekkorba; gyors észjárás, ügyesség.

állatkert

Állatkertben sétálni: ha az állatok a ketrecekben vannak: te vagy barátaid, ismerőseid lelki szemetes ládája, mindenki tőled várja a segítséget, jó tanácsot; ha az állatok szabadon mászkálnak körülötted: sikamlós helyzetbe kerültél, magad sem tudod hogy vágod majd ki magad. Állatot ketrecből kiszabadítani: jó beleélő képesség, könnyen azonosulsz más emberek érzéseivel. Ha téged zárnak ketrecbe: beismered egy tévedésed és a megbocsátásban reménykedsz.

állatorvos

Atyai jó tanácsot vársz valamivel kapcsolatban.

állomás

Megtorpantál vagy leállítottak. Nem vagy képes továbblépni egy ügyedben.

álom

Ha álmodban felébredsz, de valójában az álmod folytatódik: világnézeti, erkölcsi problémáid vannak, döntened kell egy kérdésben, amiben a környezeted mást kimenetelt vár tőled, mint amit te igazából szeretnél; akadályoznak alkotó munkádban.

áramfejlesztő, trafó

Hagyod, hogy kihasználjanak, élősködjenek rajtad. Mások helyett végzett munka.

árjegyzék

Sokat engedtél meg magadnak, attól tartasz joggal -, hogy szemrehányást kapsz; beolvasnak neked.

árnyék

Közvetlen vagy átvitt értelemben: gyász, elmúlás, bánat; félelem az ismeretlenségtől. Saját árnyékod: rejtőzködsz, nem mutatod meg valódi önmagad. Ha árnyékod elszalad mellőled: nem tudsz uralkodni magadon; csapongó természet.

árnyékszék, wc

Kissé nárcisztikus személyiséged okozza a legfőbb problémáidat. A romantika és a realitás harcol benned szükség esetén az utóbbi győz.

árok

Gond, baleset. Árokba esni: saját hibánk, meggondolatlanságunk folytán adósságba, bajba keveredünk.

áruház

Kielégítetlen vagy kielégíthetetlen kívánságok. Áruház, amelyben eltévedsz: vegyes érzelmek. Magad sem tudod, hogy mit kívánsz, hogy mire is van szükséged - és ez nemcsak tárgyakkal van így, hanem érzelmeiddel is. Labilis befolyásolható személyiség.

árvíz

Mostanság, amikor ennyi árvíz van: jogos félelmek, ha van rá lehetőséged köss biztosítást! Ha messziről látod: egy kellemetlen elintéznivaló halogatása, tologatása; bűntudat. Ha az árvíz magával sodor: nagy erőre van szükséged, hogy kikerülj kellemetlen helyzetedből, sőt: hogy egyáltalán szembenézz a kényelmetlenségekkel. Árvíz, amiben elmerülsz: szenvedély. Árvízből kiálló háztető, kémény: jó esély szándékaid megvalósítására. Árvízből menteni embereket: sötétebben látod ismerőseid helyzetét, mint amilyen az valójában; állatokat: csak különleges feladatok elvégzésére tartod magad alkalmasnak, a mindennapi dolgaid elhanyagolása.

ásó

Nehéz munka. Ásni: kiásni valamit a földből: kíváncsiság, mindenbe beleütöd az orrod, mindenben a rejtélyt keresed; elásni valamit: képes vagy titkot tartani.

ásványvíz

Megtisztulás, megkönnyebbülés, apró öröm.

áztatni

Ruhaneműt: hibát követtél el, de nincs erőd beismerni. Élelmiszert áztatni: aprólékosság, kicsinyes pedantéria, amit időnként egy költekezési roham vált fel.

abc

Felnőttálomban: elbizonytalanodás, kishitűség, vissza vágysz a gyermekkorba amikor még nem kellett neked mindenben neked döntést hozni és felelősséget vállalni. Gyermekálomban: igyekezet, megfelelni akarás a szülőnek vagy tanárnak, ha jó érzés amikor látod: különleges képességek, tehetség.

ablak

Csukott ablak: kíváncsiság, olyat szeretnél megtudni, amihez nem sok közöd van. Nyitott ablak: félsz, hogy titkod kiderül. Nyitott ablakon jó érzéssel kinézni: kiegyensúlyozott partnerkapcsolat, szeretetteljes légkör. Ablakot mosni: valamit elfelejtettél, vagy véletlenül elhagytál de nem mertél szólni érte. Ablakot betörni: nem egészen tisztességes eszközökkel szerzett információ; hallgatózás, vagy más levelének elolvasása; valaki rendszeresen megbánt. Befalazott, bedeszkázott vagy homályos üvegű ablak: nem tudsz megfejteni egy rejtélyt.

abroncs

Háztartási gond, időzavar.

acél

Nem értenek meg; próbáld érthetőbben elmondani, jobban összefoglalni elégedetlenséged okát. Túl tömören, határozottan fogalmazol.

acélrugó

Sikerül meggyőznöd azt, akinek megértését várod. Magyarázatodat elfogadják; ügyesen érvelsz.

adó

Adminisztráció - Kívülről vársz megoldást egy olyan bajodra, amin elsősorban magad tudsz segíteni.

adóhivatal

Adminisztráció - Kívülről vársz megoldást egy olyan bajodra, amin elsősorban magad tudsz segíteni.

adventi koszorú

Szomorúság, hiányérzet; hiába várt látogató.

agancs

Féltékenység, harag, ingerültség. Falra tett agancs, agancsok: makacs természet; önelégültség.

agyag

Jó tervek, jó ötletek melyek megvalósítása sikert ígér; jó gazdasági, üzleti érzék. Beleragadni: akadály a vállalkozásban, melynek legyőzése után a helyzet stabilizálódik.

agyagedény

Jó lehetőség; vállalkozás; sikerrel viszel valamit véghez. Ha pénzzel van tele: anyagi helyzetedet sötétebben ítéled meg a valóságosnál; nehezen válsz meg a pénzedtől, halogatsz egy szükséges beszerzést.

agyar

Nincs bátorságod valamibe belekezdeni és ezért másra haragszol. Úgy érzed, hogy akadályoznak. Ha neked nő agyarad: agresszív indulataid vannak; nem mondhatod ki a véleményed.

ajtó

Nagy ajtó, kapu: valamilyen jó irányú változás történik az életedben. Csukott ajtó, ami nem nyílik: kiközösítettnek, különcnek érzed magad; ha üldöznek és menekülés közben csak az az egy ajtó lenne a kijárat: erős bűntudat egy titkolt tetted miatt, melytől csak akkor szabadulhatnál meg ha elmondanád. Nyitott ajtó, amin belépsz: elhatározásodat valóra váltod, terved sikerül. Ha nyitott ajtó előtt állsz, de nem lépsz be azon: halogatsz egy régóta szükséges teendőt; félsz belekezdeni valamibe; célod elérése érdekében változásra lenne szükség. Ajtó mögötti lépcső: kíváncsiság; titkot sejtesz, de legalábbis elhallgatnak előled valamit. Kicsi ajtó: elérhetetlen elképzelések.

akadály

Önmagáért beszélő álom. Ha álmodban nem sikerül átjutnod egy akadályon, akkor a valóságban sikerülni fog. Leküzdesz egy akadályt, megszabadulsz egy nehézségtől. Ha megtorpansz egy akadály előtt, de később üggyel-bajjal átjutsz rajta: hiábavalóság, valamin fölöslegesen fáradozol; gyerekes dolgokon töröd a fejed.

akasztófa

Veszekedés, még inkább: visszafojtott indulat. Nem tudod kiadni magadból a mérged.

akol

Akolba állatot terelni: magabiztos személyiség; határozott viselkedéssel célt érsz; jó beilleszkedési képesség.

aktatáska

Ha nem tudod kinyitni: bűntudat; valamit elfelejtettél vagy lekéstél, például egy találkozót ; Elvesztegetett idő, hiábavalóság.

akvárium

Vonzalmadnak rideg fogadtatásban van része.

alagút

Egy mostanában történt eseményről gyerekkori emlékeid jutottak az eszedbe. Alagútban bennrekedni: két tűz közé vagy szorítva, nem látsz megoldást problémáidra, pedig több jó lehetőséged is van.

alaprajz

Becsvágy, ambíció.

album

Ha régi fényképek vannak benne: elégedetlenség, nosztalgia, elvágyódás a jelenből. Üres album: unalom. Színes képekkel teli album: kellemes társaság, kedves emlék.

alma

A csábítás és a csábulás ősi szimbóluma; a tiltott gyümölcs. Szép, piros, egészségesnek látszó alma, amely belül férges, romlott vagy undort keltő: partnerednek, házastársadnak olyan erényeket tulajdonítasz, amelyekkel nem rendelkezik, rosszat sejtesz, de inkább behunyod a szemed; csalásra gyanakszol. Ha kigurul a kezedből egy vagy több alma: csalsz, méghozzá ügyetlenül; esetleg az a titkos célod, hogy partnered észrevegye csalásodat, felfigyeljen rád. Zöld alma: dicséretes törekvés, jó ötlet. Almaszelet: üdítő program.

almacsutka

Kis linkeskedés, amit megbánsz.

almafa

Kiruccanás, kizökkenés a hétköznapokból. Almafa, amiről potyognak az almák: ábrándozás és félénkség.

alsónadrág

Női álomban ha rajtad van: egy azonos nemű iránti szexuális érdeklődés jele. Férfiálomban: szexuális önbizalom hiánya.

alsószoknya

Női álomban ha rajtad van: kacérkodás, flört, csapodár természet. Férfi álomban ha rajtad van: egy azonos nemű iránti szexuális érdeklődés jele.

aludni

Magadat aludni látni, vagy álmodban tudatában lenni annak, hogy alszol: menekülés a valóságtól, az élettől való félelem. Valakivel aludni: kielégítetlen ösztönök; szeretethiány. Valakit aludni látni és ellopózni mellette: ne szalassz el egy lehetőséget!

aluljáró

Elszigeteltség érzése. Régi ismerőssel aluljáróban találkozni: mélyen rejlő problémák, amelyek úgy érzed egyre lejjebb húznak. Autóval, járművel aluljáróba lemenni, olyannal ami nem fér el vagy nem tudod megállítani a lejtőn: tornyosuló feladatok, úgy érzed nem tudod elérni a célod, annak ellenére, hogy mindent megteszel.

alumínium

Kreativitás, alkotó kedv.

anglia

Vágyódás egy könnyebb élet után.

angyal

Felnőtt álomban: kiút keresése a jelenlegi helyzetből; béketűrő természet. Ablak előtt lebegő angyal: nincs erőd változtatni a helyzeteden, szeretnéd ha valaki megoldaná helyetted a problémákat. Angyal gyermekálomban: elszenvedett igazságtalanság.

anyag (textil)

Tervezgetés. Ötleteid megvalósítása. Ha szoktál ruhákat tervezni, valósítsd meg amit álmodban akartál készíteni!

anyajegy

Ha rajtad nő: kis disznóságot csináltál. Ha máson látsz anyajegyet, anyajegyeket: valakiről olyat mondtál, ami nem egészen igaz, rossz színben tüntetsz fel valakit.

anyakönyvvezető

Női álomban: szeretnél már megállapodni. Férfiálomban: bizonytalanság, "Mi lesz akkor ha...?" érzés kerített hatalmába.

anyatej

Saját melledből jövő anyatej: gyermekvállalással kapcsolatos gondolatok vagy gondok; Lehet esetleg betegség jele is! Más melléből jövő: Kicsapongás, ami utána bűntudatot okoz.

apáca

Hirtelen támadt gyengéd érzelmek, egy emlék átalakulása, átértékelése. Apácazárda: erős elhatározás.

apróhirdetés

Nem bízol valakinek a titoktartásában; meggondolatlanul kifecsegtél valamit.

aprópénz

Idegen aprópénz: szerencse; hazai aprópénz: ajándékot kapsz, de nem túl értékeset.

aréna

Nők álmában: határozott jellem. Férfiálomban: művészi, szokatlan tulajdonságok; kifinomult szerelem.

arany

Általában túlzott pedantéria, rendszeretet; anyagiasság. Aranypénz: fukarság, pénzhiány, vágyakozás az anyagi jólétre. Aranyszobor: nem jutsz hozzá ahhoz, amit nagyon szeretnél; lehet ez olyan dolog amire semmi szükséged, de például a szomszédnak van. Arany ékszer: fölöslegesnek ítélt kiadás; megbánt vásárlás. Aranyóra: kellemetlen időtöltés; úgy érzed, visszaélnek a türelmeddel, túl sok áldozatot kell hoznod valakiért. Egy zsák arany: vágyakozás gyermetegnek tartott tárgyak után.

aranyeső (virág)

Ha látod: öröm, kiegyensúlyozottság; ha hullajtja virágait: egy terved nem sikerül. Régi magyarázat: egy titkos kívánságod teljesül.

aratás

Szorgalom, vágyakozás az elismerésre. Betakarítani: (régi magyarázat) örökség, nyereség.

arc

Az emberi léptéknél nagyobb arc, amit mintha moziban látnál: mulasztás azzal szemben, akinek az arcát látod. Ha az arc ismeretlen: hozzád egészen közelállót bántottál meg egy figyelmetlenséggel vagy egy rossz tréfával. Kék arc: elveszőfélben lévő szerelem, megromlott kapcsolat. Elmosódott arc, vagy változó vonások ugyanazon az arcon: erős ellenszenvet érzel valaki iránt, de nem mutathatod ki, vagy magadnak sem vallod be ellenséges érzelmeidet. Arc, aminek kedves vonásai átalakulnak és szörnnyé válik, gonoszságot tükröz vagy fenyegető: kettős érzelem; egy közeli hozzátartozód iránt érzett rajongás és ellenszenv egyidejű jelenléte. Mozdulatlan, merev arc: különös, váratlan dolgok jutnak az eszedbe, sokszor olyankor, amikor nem helyénvalók; el kell hallgatnod észrevételeid.

arckép

Ismeretlen arckép: új barátság, felfedezel valakit a környezetedben, akire eddig nem sok figyelmet szenteltél. Saját arckép: elégedetlen vagy a környezeteddel, úgy hiszed, nem becsülnek meg eléggé, több figyelmet vársz, több elismerést.

arckrém

Rossz közérzet, elégedetlenség. L. még: Kenőcs.

artista

Manipulálsz. Úgy gondolod, hogy ragyogó ötleteid vannak; vigyázz! Könnyen tévedhetsz.

aszfalt

Fáradságos munka.

asztal

Üres asztal: sikertelen fogyókúra. Gazdagon terített asztal ha fogyókúrázó álmodja: vágyakozás, egyébként: társaság utáni vágy. Tárgyalóasztal: pletyka. Íróasztal: munkahelyi probléma. Asztal, amit ismeretlen személyek ülnek körül: rossz lelkiismeret. Asztal, amit baráti társaság vesz körül: sajnálod az időt egy különben hasznos dologra. Ha munkahelyi tárgyalóasztal mellett egyedül ülsz: úgy érzed, nem vesznek komolyan.

autó

A dolgaidat a saját kezedben szereted tartani. Magabiztosan autót vezetni, női álomban: szeretnéd ha jobban elismernének; bizonytalanul: úgy érzed te is képes vagy arra amire mások, csak nincs bátorságod megmutatni. Kormányozhatatlanná váló autó: kicsúsznak az ügyek a kezedből. Ha nem tudod elindítani: valamit elfelejtettél, amit megígértél. Autóval felborulni, árokba esni: becsapottság; visszaéltek a bizalmaddal. Autó, amiben hiába nyomod a gázpedált, az egyre lassul, esetleg megáll: lehetőségeid korlátozottak, de erőltetsz valamit. Vezető nélkül mozgó autó: fantáziádat korlátok közé kell szorítanod.

autóbusz

Ha benn ülsz: pihenés, ha vezeted: siker, ha fenyegetően feléd tart: bátortalanság, azt várod, hogy mindent mások kezdeményezzenek, sőt: egyenesen vágysz az erőszakos magatartásra.

autóstáska

Rossz elképzelés; alábecsülöd az ellenfeled. Nők álmában: szeretnéd, ha megtudnának valamit rólad, méghozzá anélkül, hogy Te hoznád szóba a dolgot.

autóstop

Üres úton autóra várni: kis csalódás. Autóstopost felvenni: könnyebb fajsúlyú megszerelmesedés. Ha a felvett autóstopos átveszi a kocsi vezetését: egy kisebb kalandodból családi bonyodalmak származnak.

autogram

Rajongás az autogrammot adó iránt. Ha te adod az autogrammot: nagyobb elismerésre, több figyelemre vágysz, szeretnél mindig a középpontban lenni; feltűnési viszketegség.

avar

Egy nem túl jóindulatú idősebb ismerős jele; nem szerencsés álom. Avar, amiben elsüllyedsz: a távolság megszépíti az emlékeidet; igazságtalanul összehasonlítasz valakit egy emlékalakkal.